U bent hier

Borstsparende operatie

Bij twee derde van de vrouwen met borstkanker is het niet nodig de hele borst te verwijderen, maar kan een borstsparende operatie worden gedaan. Deze operatie wordt sinds de jaren tachtig veel uitgevoerd. Met een borstsparende operatie wordt de tumor met een rand gezond weefsel weggesneden. Het andere deel van het borst blijft in tact. Niet bij alle patienten is een borstsparende operatie mogelijk.

Na een borstsparende operatie is het nog mogelijk dat er ergens in het borst nog kwaadaardige cellen zitten, daarom wordt altijd bestraling toegepast. Het aantal bestralingen kan verschillend zijn. Denk tijdens de bestralingen aan een goed passende comfortabele beha. Een beugel kan druk geven en kan niet bevordelijk zijn voor de vochtafvoer in en rond het borst.

Denk bij aanschaf van een beha na een borstsparende operatie aan:
* De schouderbanden van de beha mogen niet insnijden.
* Kies een beha met brede schouderbanden die niet oprollen en met een zachte en brede onderbandcup. Beha's mogen in geen geval insnijden.
* Een breed zijpand zorgt voor een comfortabel gevoel en bevordert de vochtafvoer.
* Een zwarte beha kan handig zijn, voorkomt inktvlekken in de beha tijdens de bestralingsperiode.

Het kan zijn dat er na een borstsparende operatie dusdanig verschil tussen linker en rechter borst ontstaat dat het opvallend is. In deze situatie kan een deelprothese of een schaalprothese een oplossing bieden.  

Bij lymfoedeem is het zeer belangrijk dat in geen geval de beha insnijdt! 

Megami nieuw!

Vanuit Engeland hebben we sinds enige tijd een nieuw merk in de winkel. Megami, is stoer en vrouwlijk. Alle bhs, badpakken en tankini's hebben hoesjes voor een mammaprothese.

Eigen risico

U heeft een mammaprothese aangeschaft en enige tijd later ontvangt u een specificatie. Daarna ontvangt u een rekening van uw zorgverzekeraar met het verzoek uw eigen risico, of een deel daarvan, te betalen. Verbaasd kijkt u naar uw rekening. Wordt dit niet door de zorgverzekering vergoed?

Heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak.

Webshop!

Al onze artikelen vind u in onze webshop! Heeft u daar vragen over, dan kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.